PREFA protipoplavna zaščita zagotavlja varnost: Vse bolj ekstremna neurja

Že nekaj let se soočamo z vse bolj ekstremnimi vremenskimi pojavi. Pogostejše pojavljanje hudih neviht je predvsem posledica globalnega segrevanja. Toplejši zrak lahko absorbira več vodne pare kot hladnejši, kar povzroča večje količine padavin. Težava je v tem, da tla in kanalizacijski sistemi ne morejo več absorbirati vode ob močnem deževju. Zlasti na območjih z visokim tveganjem je treba možnost nenadnega pojava velikih količin vode upoštevati že pri načrtovanju novih stavb ali prenov.

Učinkovita zaščita objektov in krajine

Sistem protipoplavne zaščite PREFA, izdelan v Avstriji iz visokokakovostnega aluminija, zagotavlja učinkovito zaščito objektov in krajine ter celotne infrastrukture. Prednosti so številne: sistem protipoplavne zaščite PREFA je odporen na vodne mase, enostaven za uporabo ter enostaven in hiter za namestitev, tudi v hektičnih razmerah. Sistem je zasnovan modularno, kar pomeni, da ga je mogoče prilagoditi skoraj vsaki zahtevi.

Projektantom in obrtnikom je sistem protipoplavne zaščite PREFA na voljo kot celovit sistem izdelkov z obstoječimi storitvami:

  • tehnična dokumentacija: vprašalnik, smernice za načrtovanje, navodila za montažo, statika, načrt postavitve in še veliko več,
  • enostavna montaža,
  • tečaji usposabljanja v naši akademiji,
  • pomoč pri prvi montaži,
  • poročilo o trajnostnem razvoju,
  • testi in certifikati.

Zaščita s PREFA protipoplavno zaščito

Robusten aluminij: uporabljeni aluminijasti iztisnjeni profili in stenski profili so odporni na lom, rjo in vremenske vplive. So tudi lahki, kar omogoča hitro montažo/montažo v sili – v večini primerov jo izvede ena oseba. Aluminij je priročna alternativa vrečam s peskom in drugim materialom ali možnostim za zaščito pred poplavami.

Die Aufnahme zeigt den mobilen Hochwasserschutz von PREFA, welcher das Einfamilienhaus im Hintergrund vor Hochwasser-Katastrophen schützt.

Zanesljiva pregrada za vodo in blato: iztisnjeni profili so stisnjeni drug na drugega po sistemu pero-utor ter vstavljeni med dva stenska profila ali sredinska profila. Posebna, zamenljiva gumijasta tesnila tesnijo profile, na vrhu pa jih fiksira natezna spona. Na ta način so stavbe in krajine zaščitene pred vdorom poplavne vode. V mnogih primerih je mogoče obstoječo PREFA protipoplavno zaščito razširiti ali celo zvišati.

Protipoplavna zaščita PREFA ščiti vhod v garažo pred vdorom vode

​​​​​​Fleksibilna uporaba elementov: PREFA protipoplavna zaščita se lahko hitro sestavi in ​​razstavi. Je lahka in robustna. Pri prvi montaži se pritrditveni profili pritrdijo v, za ali pred odprtino. Alternativno se lahko pritrdilni profili vgradijo tudi poravnano na notranjo stran.

Okolju prijazen in primeren za recikliranje: uporabljeni aluminij je mogoče 100-odstotno reciklirati. Sistem protipoplavne zaščite PREFA je po razstavitvi skoraj neopazen. Trajno vgrajene stenske profile je mogoče barvno uskladiti s fasado ali okvirjem vrat. To pomeni, da je protipoplavna zaščita lahko zasnovana tudi vizualno privlačno.

Bild vom mobilen PREFA Hochwasserschutz, der mögliche Wassermassen vor Eintritt in das Haus schützt.

Možnosti shranjevanja: standardizirani nosilci in pokrovi za iztisnjene profile zaokrožujejo ponudbo izdelkov, ki so na voljo za sistem protipoplavne zaščite PREFA.

Malo vzdrževanja: PREFA priporoča, da se posamezni sestavni deli sistema po vsaki poplavi očistijo in shranijo čisti ter pripravljeni za ponovno uporabo. Poleg tega sistem protipoplavne zaščite PREFA ne potrebuje vzdrževanja, razen vsakoletne testne montaže in vzdrževanja tesnil s silikonskim sprejem (ki ne vsebuje olja).

Aluminijast stenski nosilec za shranjevanje iztisnjenih profilov

Stenski nosilci iz aluminija so idealni za optimalno shranjevanje protipoplavne zaščite PREFA. Iztisnjene profile je tako mogoče preprosto shraniti, v izrednih razmerah pa jih hitro postaviti.

Podrobnejše informacije o protipoplavni zaščiti 

Na tej povezavi so na voljo fotografije za prenos

Fotografije: PREFA