Eleganten fotovoltaični sistem za nove in že obstoječe strehe PREFALZ: Solarni modul PREFALZ

»Povpraševanje po fotonapetostnih sistemih narašča, želja lastnikov stavb, da bi bili energetsko samozadostni in prihranili denar, pa je večja kot kdaj koli prej,« pravi generalni direktor podjetja PREFA Leopold Pasquali, ki se zaveda trenutnih razmer na trgu. PREFA - strokovnjak za aluminijaste strehe, fasade, zaščito pred poplavami in solarne sisteme na trg nenehno prinaša inovativne rešitve, trenutno z najnovejšim fotovoltaičnim sistemom za priljubljene strehe PREFALZ. »Tako kot pri solarnih strešnih ploščah PREFA tudi pri solarnih modulih PREFALZ ne dajemo velikega pomena le robustnosti in trajnosti, temveč tudi elegantnemu videzu. Z našimi solarnimi izdelki vedno znova dokazujemo, da so fotovoltaični sistemi lahko dobro videti tudi na sodobnih arhitekturnih zgradbah,« Pasquali poudari prednosti.

Učinkovit, zmogljiv in robusten sistem

Solarna rešitev PREFALZ je inovativna kombinacija fotovoltaičnih modulov in edinstvene podkonstrukcije, primerne za strešne trakove PREFALZ. Izjemno robusten sistem kljubuje vsem vplivom okolja. »Posebej zasnovani fotovoltaični moduli steklo/steklo so izjemno vzdržljivi in prenesejo velike mehanske obremenitve, pa naj gre za točo, neurja ali snežne obremenitve,« podrobneje pojasnjuje Bernhard Allmer, produktni vodja za fotovoltaiko pri podjetju PREFA.

Sistem je tudi izjemno učinkovit. S kar 10 % večjo močjo v primerjavi z običajnimi celicami PERC postavljajo celice TOPCon nov standard. »V električno energijo pretvorijo več sončne svetlobe, tudi v pogojih razpršene svetlobe, kar vodi do večjega skupnega izkoristka. Proizvedeno energijo lahko porabimo neposredno, jo dovajamo v omrežje ali shranjujemo,« pojasnjuje produktni vodja. Moduli PREFALZ zagotavljajo tudi večjo temperaturno odpornost, kar pomeni, da se njihova proizvodnja pri višjih temperaturah le nekoliko zmanjša. To povzroči minimalno izgubo zmogljivosti in zagotavlja zanesljivo proizvodnjo energije v daljšem časovnem obdobju.

Podroben pogled na solarni nosilec modula steklo-steklo PREFALZ v črni eloksirani barvi.

Strešna rešitev z minimalno višino namestitve

»Solarne module PREFALZ je mogoče namestiti tako na nove strehe s sistemom PREFALZ kot tudi jih naknadno vgraditi na že obstoječe strehe PREFALZ,« nadaljuje Allmer in pojasnjuje tehnične podrobnosti. »Moduli so na voljo v črni barvi v dveh velikostih, za trakove širine 500 in 650.« S posebej razvitimi nosilci za module, eloksiranimi v črni barvi, se solarni moduli PREFALZ pritrdijo neposredno na stoječe zgibe in tako omogočajo vzporedno namestitev na streho z minimalno višino namestitve. Jasne linije PREFALZ se harmonično nadaljujejo in ohrani se značilen videz strešne kritine. Zato ni treba posegati v strešno kritino z vijaki itd. Poleg tega je zaradi teh nosilcev potrebnih manj sestavnih delov kot pri običajnih fotovoltaičnih strešnih rešitvah, zaradi česar je montaža za 20 % hitrejša.

Solarni modul Prefalz v črni barvi za trakove PREFALZ velikosti 500 in 650.

Visokokakovostna proizvodnja v Avstriji

Solarni modul PREALZ je 100-odstotno združljiv s strešnim sistemom PREFALZ. Ponuja 10-letno garancijo za izdelek ter 25-letno garancijo za delovanje solarnega modula in dodatno 25-letno garancijo za podkonstrukcijo PREFA. Sistem z individualno dobavljivimi komponentami sestavljajo solarni moduli PREFALZ, sredinski in stranski nosilci, varovalo pred zdrsom modula ter kabelski paket za povezavo. Certificirani trgovski partnerji lahko koristijo tudi različne storitve, kot je na primer projektiranje fotovoltaičnega sistema. Solarni modul PREFALZ je razvit in izdelan po visokih standardih v Avstriji, poleg tega pa prihaja iz proizvodnega obrata z nizkimi emisijami CO2.

Dve osebi nameščata solarne module PREFALZ na veliko sivo strešno površino, krito s pločevinastimi dvojnimi stoječimi zgibi.

Na tej povezavi so na voljo fotografije za prenos

Fotografije: PREFA / Croce & Wir